Dzień ślubu to jedno z najwspanialszych wydarzeń w życiu.
Organizując wesele w Krakowie w hotelu Best Western Efekt Express mogą Państwo być pewni, że zarówno Para Młoda jak i wszyscy zaproszeni goście zapamiętają ten dzień jako wyjątkowy i niepowtarzalny.
Mamy przyjemność zaproponować Państwu klimatyzowaną sale bankietową, gdzie elegancko zaaranżowane wnętrza, pięknie udekorowane stoły oraz dyskretny, wykwalifikowany personel stworzą idealne tło dla tak ważnego w Państwa życiu wydarzenia.
Dedykowany koordynator wysłucha Państwa oczekiwań, zarówno w kwestii kompozycji menu, wystroju sali, jak również dodatkowych atrakcji tak, aby szczęśliwa atmosfera tych chwil towarzyszyła Państwu jeszcze przez długi czas.
Zadbamy o:
- Skomponowanie uroczystego menu weselnego
- Zorganizowanie bezpłatnej degustacji potraw
- Miłą i profesjonalną obsługę
- Atrakcyjne ceny pokoi ze śniadaniem dla Gości Weselnych
W trakcie przyjęcia:
- Uroczyste powitanie chlebem i solą
- Toast winem musującym
- Ekskluzywny apartament dla Nowożeńców
Bezpłatny parking hotelowy
- Stoły tematyczne: stół wiejski, stoły kuchni narodowościowych (np. włoski, hiszpański) Bogaty bufet deserowy
- Bajkowy tort weselny
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi propozycjami menu.
ZAPRASZAMY do Hotelu BEST WESTERN EFEKT EXPRESS!
Katarzyna Włodarska
Kierownik Gastronomii
+48 12 614 57 48 / +48 663 022 234
k.wlodarska@krakowexpress.pl
Poniżej zamieszczamy przykładowe menu weselne dostępne w naszym hotelu
Propozycja menu weselnego
PROPOZYCJA I – 185 PLN/OS
OBIAD
- Drobiowy rosół z makaronem i warzywami aromatyzowany świeżą natką pietruszki
- Wieprzowina marynowana w oliwie rozmarynowej, rolowana z grzybami – podana na sosie z pieczeniowym z dodatkiem czerwonego wina oraz koperkowymi ziemniakami i surówką z marchewki, selera i białej kapusty
- Kompozycja lodów i sorbetów podana w koszyczku ze świeżymi owocami, bitą śmietaną i czekoladą
DANIA GORĄCE SERWOWANE
- Filet z kurczaka cordonblue z szynką i serem podany z frytkami stekowymi i koktajlem sałat w śmietanowym sosie
- Tradycyjny żurek na wędzonym żeberku z białą kiełbasą i jajkiem
- Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
BUFET ZIMNYCH ZAKĄSEK
- Półmiski mięs pieczonych i wędlin:
- schab faszerowany
- karczek szpikowany czosnkiem
- filet z indyka pieczony z morelami
- rolada z boczku
- roladki drobiowe faszerowane
- szynka wędzona
- kabanos
- Pasztet staropolski z konfitura żurawinową
- Deski serów pleśniowych i gatunkowych
- Śledzie marynowane w trzech smakach
- Tymbaliki z warzywami i kurczakiem
Sałatki 2 do wyboru *
Sosy: chrzanowy, czosnkowy
Masło smakowe, kosz różnorodnego pieczywa
NAPOJE:
- Świeżo parzona kawa
- Wybór herbat
- Woda mineralna z cytryną – bez ogranicze
- Soki owocowe – 1 l./osoba
Propozycja menu weselnego
PROPOZYCJA II – 195 PLN/OS
OBIAD
- Balsamiczne fileciki z indyka ułożone na grzance czosnkowej z sosem żurawinowo pomarańczowym
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowy i łezką śmietany
- Marynowana w świeżych ziołach polędwiczka wieprzowa w duecie z filetem drobiowym nadziewanym grzybami podane na ziemniakach pieczonych z majerankiem oraz bukietem warzyw gotowanych na parze
- Waniliowa panna cotta z konfiturą wiśniową i kruszonką czekoladową
DANIA GORĄCE SERWOWANE
- Pieczony karczek w sosie pieprzowo musztardowym z kopytkami ziemniaczanymi i sałatką z czerwonej kapusty
- Kremowe ragout drobiowe z warzywami
- Chrzanowy barszczyk z bekonem i grzankami
BUFET ZIMNYCH ZAKĄSEK
- Półmiski mięs pieczonych i wędlin:
- schab faszerowany, karczek szpikowany czosnkiem,
- filet z indyka pieczony z morelami, rolada z boczku,
- roladki drobiowe faszerowane, szynka wędzona, kabanos
- Pasztet staropolski z konfitura żurawinową
- Deski serów pleśniowych i gatunkowych
- Mozzarella z pomidorami, pesto bazyliowym
- Śledzie marynowane w trzech smakach
- Tymbaliki z warzywami i kurczakiem
SAŁATKI 2 do wyboru *
SOSY: chrzanowy, tatarski
Masło smakowe,
Kosz różnorodnego pieczywa
NAPOJE:
- Świeżo parzona kawa
- Wybór herbat
- Woda mineralna z cytryną – bez ograniczeń
- Soki owocowe – bez ograniczeń
Propozycja menu weselnego
PROPOZYCJA III – 205 PLN/OS
OBIAD
- Płatki łososia wędzonego w zimnym dymie na rozetkach z serka wasabi z dodatkiem paluszków grissini
- Consomme drobiowo wołowe aromatyzowane świeżą kolendrą z dodatkiem mięsnych pierożków
- Polędwiczka wieprzowa souis vide oraz filet z indyka marynowany w świeżym tymianku zapieczony z pomidorem i mozzarellą w delikatnym sosie z białego wina podany z ziemniaczanym gratin i świeżymi warzywami
- Tiramisu z sosem malinowym, świeżą miętą i gałką lodów kawowych
DANIA GORĄCE SERWOWANE
- Sakiewka wieprzowa z grzybami na sosie pieczeniowo tymiankowym z bezami ziemniaczanymi i sałatką z białej kapusty
- Klasyczny boeuf strogonow
- Orzeźwiający krem ogórkowy z czosnkową grzanką
BUFET ZIMNYCH ZAKĄSEK
- Półmiski mięs pieczonych i wędlin:
- schab faszerowany, karczek szpikowany czosnkiem,
- filet z indyka pieczony z morelami, rolada z boczku,
- roladki drobiowe faszerowane, szynka wędzona, kabanos
- Pasztet staropolski z konfitura żurawinową
- Deski serów pleśniowych i gatunkowych
- Mozzarella z pomidorami, pesto bazyliowym
- Śledzie marynowane w trzech smakach
- Tymbaliki z warzywami i kurczakiem
SAŁATKI 2 do wyboru *
SOSY: chrzanowy, tatarski
Masło smakowe,
Kosz różnorodnego pieczywa
NAPOJE:
- Świeżo parzona kawa
- Wybór herbat
- Woda mineralna z cytryną – bez ograniczeń
- Soki owocowe – 1 l/ os
- Napoje gazowane coca – cola, fanta, sprite – 1 l/os
Propozycja menu weselnego
PROPOZYCJA IV – 230 PLN/OS
OBIAD
- Wołowina typu pastrami na kruchej sałatce z dipem lazurowym i owocem granatu
- Aksamitny krem z białych szparagów z dodatkiem tortellini z ricottą skropiony oliwą curry
- Udziec cielęcy duszony w warzywach i białym winie w duecie policzka wieprzowego marynowanego w polnych ziołach z dodatkiem szpinakowych kluseczków, groszku cukrowego i smażonych pomidorków cherry
- Frombolada- lekki deser z białą czekoladą, bitą śmietaną przełamany
- musem malinowym
DANIA GORĄCE SERWOWANE
- Bejcowany w koperku filet z sandacza podany na pęczaku z suszonymi pomidorami, warzywami z klarowanym masłem i kurkami
- Pierś kurczaka souis vide na emulsji cebulowej podana z pierogami szpinakowymi i marchewką z tymiankowym masłem
- Zupa gulaszowa z bekonem, smażoną wołowiną i czerwoną fasolą
BUFET ZIMNYCH ZAKĄSEK
- Półmiski mięs pieczonych i wędlin:
- schab faszerowany, karczek szpikowany czosnkiem,
- filet z indyka pieczony z morelami, rolada z boczku,
- roladki drobiowe faszerowane, szynka wędzona, kabanos
- Pasztet staropolski z konfitura żurawinową
- Deski serów pleśniowych i gatunkowych
- Mozzarella z pomidorami, pesto bazyliowym
- Śledzie marynowane w trzech smakach
- Tymbaliki z warzywami i kurczakiem
SAŁATKI 3 do wyboru *
SOSY: chrzanowy, tatarski
Masło smakowe,
Kosz różnorodnego pieczywa
BUFET SŁODKI
- Bufet pater i półmisków owocowych
- Bufet ciast domowych i deserów koktajlowych
NAPOJE:
- Świeżo parzona kawa,
- Wybór herbat
- Woda mineralna z cytryna i miętą – bez ograniczeń
- Soki owocowe ( min. jabłko, pomarańcza, multiwitamina, czarna porzeczka ) – bez ograniczeń
- Napoje gazowane Coca– Cola, Fanta, Sprite – bez ograniczeń
*Sałatki do wyboru:
Do każdego zestawu w cenie menu oferujemy - owoce.
DODATKOWO OFERUJEMY
STÓŁ WIEJSKI ( 2000 zł)
- Szynka wieprzowa z kością
- Kiełbasa wiejska
- Karczek wędzony
- Boczek wędzony
- Salceson
- Kaszanka
- Pasztet ze śliwką
- Smalec z cebulą i boczkiem
- Filety rybne w kwaśnej zaprawie
- Deska serów – oscypek, bundz,
- Chleb wiejski
- Ogórki kwaszone,
- marynaty
- Sosy: musztarda, chrzan
NA GORĄCO (+ 600 zł)
- Pierogi
- Golonka pieczona w piwie
- Żeberka marynowane w musztardzie
- Bigos
Uważacie Państwo, iż menu weselne jest nie w Waszym stylu lub guście?
To tylko przykład – zapraszamy na spotkanie na którym wspólnie z Państwem i Szefem kuchni, stworzymy wymarzone menu.
Dobierzemy wystrój, odpowiemy na Państwa pytania, zrealizujemy Wszystkie Wasze życzenia oraz doradzimy, czerpiąc ze swojego wieloletniego doświadczenia.
Spotkanie jest niezobowiązujące, pozwoli poznać wnętrza i salę, dopytać o każdy szczegół.
Serdecznie zapraszamy.