Przystawki |
||
---|---|---|
Szpinakowe tortelloni z dodatkiem ragout z królika, warzyw i marynowanych w czosnku pomidorków cherry |
80g/180g | 24 zł |
Śródziemnomorski torcik z pomidorów, pieczonego bakłażana i grillowanej cukinii zapieczony z serem mozzarella na pesto bazyliowym |
160g | 24 zł |
Zupy |
||
Solferino - krem z zielonego groszku i selera naciowego podany z grzanką ziołową |
250ml | 16 zł |
Kremowa zupa z czerwonej soczewicy i warzyw z dodatkiem grissini i smażonej langustynki |
250ml | 16 zł |
Dania główne |
||
Pierś z kurczaka supreme zapiekana z serem ricotta, rukolą i papryką podana na sałacie, czarnych oliwkach i gniocchi z truflowych ziemniaków |
140g/340g | 38 zł |
Tagliatelle z aromatyczną piersią kaczą i szklistym borowikiem z czosnkiem i tymiankiem |
80g/280g | 34 zł |
Garganelli z kurczakiem, suszonym pomidorem i kaparami zatopione w śmietanie ze świeżymi ziołami |
80g/280g | 32 zł |
Desery |
||
Tiramisu aromatyzowane amaretto ze świeżymi owocami skropione sosem kawowym |
180g | 18 zł |
Waniliowa panna cotta przełożona konfiturą z malin i obsypana jadalną ziemią |
180g | 18 zł |
Tradycyjne menu restauracji hotelowej |
||
Przystawki |
||
Grillowany kurczak z chrupiącymi plastrami boczku ułożony na sałacie z grzankami, zroszony dipem kaparowo-parmezanowym |
80g/200g | 24 zł |
Marynowany filet ze śledzia w bejcy ziołowej podany z kwaśną śmietaną, konfiturą z czerwonej cebuli i solonymi chrupkami ryżowymi |
80g/180g | 22 zł |
Pierogi z mięsem omaszczone chrupiącym boczkiem i prażoną cebulką |
180g | 18 zł |
Pierogi nadziewane farszem z ziemniaków i sera białego podane z kwaśnym jogurtem |
180g | 18 zł |
Zupy |
||
Tradycyjny żurek gotowany z chrzanem, suszonymi grzybami i majerankiem podany z tłuczonymi ziemniakami, białą kiełbasą i jajkiem |
250ml | 16 zł |
Consomme drobiowe aromatyzowane świeżą kolendrą z dodatkiem warzyw i ręcznie wyrabianych pierożków |
250ml | 14 zł |
Dania główne |
||
Duszone policzki wołowe w naturalnym sosie z dodatkiem kopytek ziemniaczanych, balsamicznych buraczków i warzyw |
140g/350g | 48 zł |
Rumiany kotlet schabowy z kostką w chrupiącej panierce podany z rozmarynowymi ziemniakami i kapustą zasmażaną z boczkiem |
160g/400g | 34 zł |
Polędwiczka wieprzowa souis vide serwowana z sosem z czerwonego wina i marynowanego pieprzu w kompozycji ziemniaczanego puree i aromatycznych warzyw |
140g/380g | 42 zł |
Szaszłyk drobiowy grillowany z cukinią, pieczarkami, papryką i sosem BBQ ułożony na frytkach stekowych z koktajlem sałat zroszonych winegret |
140g/380g | 38 zł |
Delikatny filet z sandacza w winno-ziołowej bejcy na kaszotto z suszonymi pomidorami, soterowanymi kurkami i karotką w maśle |
140g/350g | 42 zł |
Filet z dorsza atlantyckiego na emulsji ze świeżego chrzanu z dodatkiem kremowych ziemniaków i parowanych warzyw |
140g/350g | 38 zł |
Desery |
||
Korzenny sernik z dodatkiem cynamonu i miodu przełamany powidłem śliwkowym |
140g/180g | 18 zł |
Tradycyjna szarlotka ze złotej renety z dodatkiem lodów waniliowo-porzeczkowych |
160g/200g | 18 zł |
Puchar lodowo-sorbetowy podany ze świeżymi owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową |
100g/200g | 16 zł |
* * * *